Trips

De omgeving, en met name een afstand tot 50 km vanaf het huis, biedt de mogelijkheid tot prachtige tripjes.

Trier  op 50 minuten

Trier is een stad die bol staat van de geschiedenis de mooie pleinen, kerken en gebouwen. Niets voor niets heeftde UNESCO  de Romeinse monumenten, de Dom en de Onze Lieve Vrouwenkerk in 1989 geklasseerd als werelderfgoed.

Gerolstein op 20 minuten

Gerolstein , de plaats van de beroemde genezende bronnen en daardoor ook Romeinse geschiedenis. Gerolstein ligt immers op  de route naar Trier, een zeer belangrijke stad indertijd. Kort na de  militairen duiken meestal de handelaars op om zaken te doen met  de lokale bevolking en het leger. Eén van de meest succesvolle  onder hen was ongetwijfeld ene Sarabodis, die zich kon permitteren een luxueuze villa te laten bouwen. De villa werd herontdekt tijdens graafwerken in 1907 en inmiddels op basis van de fundamenten  deels heropgebouwd. Het meest indrukwekkende gedeelte van de villa is het deels gereconstrueerde verwarmingssysteem. In het  bijhorende museum vind je een schat aan vondsten uit het verre verleden.

Burgt Elzt op 50 minuten

Burcht Eltz is een van de belangrijkste burchten in Duitsland, gelegen in de plaats Wierschem. Het is sinds 1157 de residentie van de graven van Eltz. Er werd 500 jaar lang aan gebouwd waardoor zowel middeleeuwse alsook gebouwen in renaissance stijl ontstonden. Rond zijn imposante slotplein staan acht woontorens. Binnen valt er adellijke wooncultuur door de eeuwen heen te bewonderen. In de schatkamer worden kunstvoorwerpen van goud en zilver, ivoor en porselein evenals historische wapens bewaard.

op 10 minuten

Het »Wild- & Erlebnispark« ligt midden in de Eifel in de buurt van de stad Daun in een ca. 220 ha. groot bos- en weidelandschap. Niet alleen vanwege zijn grote wildbestand is het »Wild- & Erlebnispark« beroemd – het typische landschap met zijn grote loof- en naaldenbossen, met bergen en dalen, beekjes hebben het park als een groot aantrekkingspunt voor dier- en natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland gemaakt. Meer informatie op  http://wildpark-daun.de/nl/

Cascade Erlebnisbad Talweg 4 Bitburg op 30 minuten

Cochem op 45 minuten


Eifelpark gondorf   Weisstrasse 12 Gondorf          op 30 minuten               

Tandemspringen Am Tower 16 Bitburg op 30 minuten

Cochem is een klein stadje in het centraal westelijke deel van Duitsland. Cochem ligt aan de Moezel en is een van de populairste toeristische bestemmingen in de deelstaat Rijnland-Palts. Het eerste wat je op valt als je Cochem binnenrijdt is de Reichsburg van Cochem. Deze prachtig gerestaureerde burcht waakt al meer dan duizend jaar van bovenop een heuvel over de stad. Cochem heeft een prachtig historisch centrum met prachtige barokke huizen en vakwerkhuisjes. In de gezellige smalle straatjes die de verschillende pleintjes in het centrum met elkaar verbinden kun je leuk winkelen. Veel van de aanwezige winkels zijn gericht op het toerisme in Cochem. Vanuit Cochem kun je prachtige rondvaarten maken op de Moezel en één van de andere prachtige stadjes en dorpjes in de buurt van Cochem bezoeken.

Eens zelf rijden op de Nurburgring? Dat kan ......zie hier de toeristenrun!!

Prüm op 35 minuten

In 721 werd in Prüm door de Karolingers de abdij Prüm gesticht. Nabij Prüm werd ook de verdeling van het rijk van Lotharius I besloten met het Verdrag van Prüm. Prüm maakte deel uit van het keurvorstendom Trier maar was omgeven door Viandens gebied (Kronenburg, Neuerburg, Bitburg). Na Waterloo werd Prüm met het hele oostelijke deel van Vianden door het congres van Wenen aan Pruisen toegewezen. Daar ging het deel uitmaken van de nieuwe Rijnprovincie.


Natuurlijk zijn er veel meer tripjes naar wildparken, Kastelen , attractieparken enz. enz. te noemen!!!

Dus een vakantie in de Vulkaaneifel is een belevenis voor groot en klein!!